One of the distinctive features of the Astart House is its unusual and eye-catching design, or in this case, the two distinct blocks that form its design. Although they are two separate volumes, they don’t have much in common. Notice how the roof and the upper portion of the building tend to be completely different from the lower portion, especially at night.

The reason for that is related to the fact that there are two separate buildings, one of which houses the bedrooms and the other that contains the living and dining spaces. The main reason for that is that the building sits on a site situated in a ravine of the Pacific Coast Ashland.

The location is unique, both in terms of geography and also for the fact that the building is partially carved into the landscape. In order to make the most of the views and to protect the building from rain and wind, it was built into a concrete platform.

Tropical House Design Hides Its Division Into Two Volumes Photo 3

But even though it doesn’t seem like a contradiction, in a way this building is at the same time different and it interacts with the landscape in a way that no other building could. It’s one more reason to bring nature in and to make it a part of the décor.

Tropical House Design Hides Its Division Into Two Volumes Photo 4