Cabins are a term used interchangeably by several designers and it’s like a abbreviation for the way in which this structure has been historically connected to the water, the sky, and the land. In other words, Cabins are located anywhere in the world (preventively, of course) and have varying sizes.

The location chosen for the project in Aspen, Colorado was not chosen specifically by the designers, and as a result a lot of attention was given to the house’s orientation. This lazy summer house was built to take advantage of the sun by being spread across the site, so that heat build up was prevented.

Pictures Of Cabins By John Buzzking Architects Photo 2

The building is embedded into the unevenness of the site, so that it avoids getting too cold by visualizing the exterior as a whole. At the same time, this orientation also gives the house lots of natural sunlight.

The largest room, which occupies a spectacular view of the mountains and the vast Colorado mountain landscape, is the living room. Generous glass walls were built to wrap the social area, while pulling back the details to let the outdoors in.

Pictures Of Cabins By John Buzzking Architects Photo 4

At the other end of the living room is a television room which was decorated beautifully with a lot of wood by Damien Langlois-Rogers. In the corner is a small breakfast nook and a small kitchen with a bar.

Across the room is a small breakfast kitchen with a modern dining area completed by the kitchen table made from wood by Adam Onelek.

Another room that draws attention is the top floor guest suite complete with a panoramic view of the mountains and the low-lying slopes. The guest bathroom has a marble shower stall and tub, and both the shower and tub are made from marble to match the suite.

Floor-to-ceiling glass walls separate the sleeping area from the rest of the house, and give the homeowners the option of choosing to sleep high up on the top floor or on the basement level.

One of the most impressive features of the house is its chromatic palette composed mainly of grays, whites, and wood shades. The cagered living room looks particularly warm, a perfect setting for a weekend lover of the land.

Despite its carefully thought-out design solutions, the house still has a practical, anonymous, and almost austere presence from certain angles. Plastic rugs are carefully placed to make the transition from room to room as smooth as possible.

As we move further into the home and the first thing we notice is the total white palette, or as it could be best described as a whitout color palette. The walls, floors, and ceilings are all white, providing a clean, minimalistic look that seems to match the modern furniture and design accents inside.

As we enter the entrance room, we can see that the building structure is double-height, except for a single room-stairs. This structure is the physical link between the living and dining areas.

The dining room is an open space, connecting directly with the kitchen and living room at the same time. Between the two, covered by a roof-upholstered wooden structure, there is a covered deck.

The whole building carries a strong reference to the fishing village of Gijcmere, but in the context of a modern, irresponsible and communicative society, it reflects a new way of thinking about architecture and urban design.”

Photos by: Assen Emilov