German-Swedish architect and artist Chalet Freunde von Freunden has designed the Alpine Ranch, a ski resort in Skåsregård, Sweden overlooking the picturesque Sed lake.

Made of stone, wood and glass, the large sauna and spa area were designed by the architect in 2002, while the second building, the Alpine Villa, was completed in 2009.

This project was recently granted “intraventible architecture” status by the Association of Architecture and Design.

Cool Indoor Pools By Chalet Freunde Von Freunden Photo 3

The Alpine Ranch by Chalet Freunde von Freunden:

Cool Indoor Pools By Chalet Freunde Von Freunden Photo 4

“In 2002 we built the first of two houses, the ‘Alpine Villa’, which we turned into a wonderful summer home. In three years it became a spectacular property, which we have kept, even changed its appearance several times since then. In 2009 we also had the design of the so called ‘Alpine Villa L’, which is a sheep-farmer’s commune in central Sweden.

Cool Indoor Pools By Chalet Freunde Von Freunden Photo 5

The plan is based on the original structure of the house with a few alterations. In 2012 we also had the design of the so called ‘Alpine Villa L’ and constructed a magnificent remodel of the press apartment.

This summer home was built on a north facing slope, which is why we called it the ‘Alpine Villa L’. We located the house in the ski resort of Hjeksärmä. We were able to take advantage of the full view of the mountain by elevating the entire north wing.

From there we head further into the slopes, but don’t disrupt the beautiful untouched landscape. Only the roof is made of glass, the same as in the old farmhouse that preceded it. In this snow-covered region, the slogan “vening like a village” is long lasting.

Despite the extensive renovation work that was carried out in the facades, the original structure was preserved and given back to life.

This meant significant steps had to be taken to bring light and suction to the house and exterior. During this process light penetrates deep into the house and can be seen from any corner of the room.

A large window made of horizontal metal rods spans across the entire living space, with two side sections linking all the rooms behind.

White is the dominant color, used for everything from the floors, the ceiling, the stairs and the modern fireplace.

The limited space of the living room makes the addition of a large sofa complete a comfortable and cozy accommodation.

Directly from there you can go into the kitchen, the room with the highest labor supply.

The project of the building

The study of the roof gardens and the architecture of the house evolved from the study of the roof gardens and the architecture of the house.

We used sawn plate steel and timber wood double glazing.

The windows and doors that are made of metal marginal glass (Trommelin lacquered aluminium) and wood blinds without color paint.

The house is above the field (ground) and was built on a rectangular lot (3,382 m2 [35.6 ft2]) with a northerly and hy stretch of 2,190 m2 [21,150 ft2] with a water reservoir of 6,500 mm capacity.”

Photos by: Gustav Willeit

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.